mapa de la sala Aquesta exposició forma part del Pavilãho do Conhecimiento - Ciência Viva de Lisboa

És una exposició produïda per l'associació Atractor, que va ser inaugurada l'any 2000. Aquesta l'associació, que té el suport de l'administració produeix i renova contínuament exposicions, continguts i materials.

L'exposició "Matematica Viva", s'ubica en una gran sala d'uns 500 metres quadrats molt espaiosa i ben il·luminada. Les parets estan decorades amb dibuixos de superfícies matemàtiques d'un grafisme molt atractiu. Com un dels significats del seu nom indica, l'associació Atractor té com a objectiu atreure el públic cap a la matemàtica i contribuir a donar, a la població en general i als escolars en particular, una imatge positiva de la matemàtica.

habitació d'Ames


Tots els mòduls són completament manipulables, per tocar amb les mans, sense botons, molt ben pensats, ben resolts i de gran qualitat. En general, els mòduls poden ser apreciats a nivells molt diferents de comprensió. Les instruccions dels rètols estan simplificades al màxim, tot i que a la web del museu hi ha ampliacions que poden consultar-se durant, abans o després de la visita.

billars corbatsLa presència de les TIC és mínima, tanmateix hi ha ordinadors pensats per permetre ampliar conceptes a qui ho desitgi. Els monitors i monitores són bons coneixedors dels mòduls i poden intervenir per dinamitzar la visita si cal.

 

 

Web de les exposicions organitzades per l'associació Atractor:  http://www.atractor.pt/expos/fr-expo.htm 

 

Web del Pavilhão do Conhecimento - Ciência Viva:   http://www.pavconhecimento.pt/exposicoes/permanentes/index.asp#matematica