Conferència de James Tanton

Dimecres, 8 de febrer del 2023 a les 18:00

És un luxe i un privilegi anunciar-vos que per celebrar el 9è aniversari de l’exposició de Cornellà, el nostre amic James Tanton ens regalarà aquesta conferència on explicarà maneres sorprenents (i una mica boges) de resoldre multiplicacions. Atreveix-te a participar-hi!

WEIRD WAYS TO MULTIPLY

Presenter James Tanton of the Mathematical Association of America and of the Global Math Project will share a whole slew of strange and wild techniques for performing multiplication. Will you be able to figure out why these crazy techniques work? Lots of fun for one and all!

La conferència es realitzarà en anglès i de forma presencial al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat el dimecres 8 de febrer les 18 h. 

Recomanem reservar prèviament a http://tiquets.mmaca.cat. En el moment de fer la reserva, pots fer-nos la donació que consideris.

T’hi esperem! 

Qui és James Tanton?

James Tanton és un matemàtic que ha treballat al món universitari i com a professor a l’ensenyament secundari. Actualment, és un dels divulgadors més reconeguts i influents en l’ensenyament de les matemàtiques. 

Amb les seves paraules:

Tracto de salvar la bretxa entre les matemàtiques experimentades pels estudiants de l’escola i les matemàtiques creatives practicades i explorades pels matemàtics.

Ha rebut múltiples premis, en reconeixement de la seva tasca. És autor de més d’una desena de llibres i els seus vídeos sumen 1.800.000 visualitzacions.  És l’inspirador del Global Math Project i l’Exploding Dots amb milions participants de tot el món.

El 21 de maig del 2020 ens va regalar aquesta divertida i instructiva conferència en línia “Com plegar una corbata en tres trossos? 

Què és Exploding Dots?

Els PUNTS QUE EXPLOTEN és un conjunt d’activitats matemàtiques interactives que treballa la representació numèrica i la comprensió de les operacions aritmètiques.

A la seva pàgina web hi trobareu una exhaustiva informació, guies, vídeos i  material traduït. 

És l’activitat que es proposa per treballar a la setmana matemàtica mundial 

Una setmana a mitjans d’octubre on escolars de tot el món treballen alguna d’aquestes activitats.

La darrera edició va tenir  7.608.809 participants!

Quin projecte de recerca s'inicia?

El projecte MAPS té com a objectius analitzar l’impacte que l’ús dels materials d’EXPLODING DOTS tenen en el desenvolupament del pensament computacional en l’alumnat.

Reprodueix vídeo

Si t’interessa participar-hi, visita el web i apunta’t a la sessió informativa que James Tanton farà el 9 de febrer al Cosmocaixa. 

Organitza:

logo_MMACA
ajuntamentcornella