Material manipulatiu del MMACA

Pensem que els mòduls proposats:

  1. Fomenten un aprenentatge competencial.
  2. Ofereixen activitats significatives basades en la resolució de problemes i reptes (anàlisi de les variables, reducció de la complexitat, comprovació dels resultats) que s’adapten a totes les edats i nivells.
  3. Estan oberts a una visió holística i a l’enriquiment dels continguts en altres disciplines científiques i, també, en el camp de l’art i de la història.

De l’aula al museu… i del museu a l’aula!

Un dels objectius fundacionals del MMACA és donar suport a l’escola des de fora de l’escola.  Per tal de mantenir i reforçar aquesta col·laboració, hem preparat aquestes maletes amb materials i activitats.

Cada maleta està formada per més de vint mòduls. Els mòduls estan formats per:

  1. Un panell de FOREX de 3 mm  de gruix de mida  A3 o A4 amb les instruccions i les il·lustracions.
  2. Les peces corresponents.

Amb aquest material volem donar continuïtat de l’experiència del museu i potenciar el treball a l’aula.

Les característiques simples dels mòduls de les maletes permeten ser copiats i reproduïts a l’escola, per tal que tots els alumnes puguin treballar-los simultàniament. 

El material de les maletes està sota llicència CC BY-NC-SA 4.0 Creative Commons Atribució No Comercial Compartit Igual 4.0 Internacional.

 

material inclòs en les maletes

Tots els materials, tant del taller lliure com per al treball a l’aula o al taller guiat estan disponibles per a ser descarregats i produïts, imprimint-los sobre cartolina i plastificant-los o usant les plantilles. El mateix alumnat pot adaptar i construir aquests materials. El procés de construcció dels materials és el pas intermedi entre la manipulació dels mòduls i la construcció dels conceptes. En aquest sentit, és important aprofitar les oportunitats d’involucrar l’alumnat en el disseny dels materials i les activitats. En el cas que el projecte estimuli l’adaptació o la producció de nous materials, ens agradaria poder-los recollir, en l’òptica d’un treball col·laboratiu.

Les activitats i els materials pensats pel treball a l’aula o al taller guiat necessiten més aportació per part del professorat per introduir-los i adaptar-los a la situació de l’alumnat. S’inclou una guia d’activitats complementàries o bé una completa guia d’activitats i presentacions Power Point.

Maletes disponibles

M4

Geometria i estratègia

M4

Càlcul, estadística, probabilitat i miscel·lània

MP

Geometria i estratègia

MP

Càlcul i estratègia

Si hi esteu interessats o en voleu més informació...