Participem en l’exposició IMAGINARY, UNA SIMFONIA MATEMÀTICA que podreu veure del 22 de setembre al 17 de desembre del 2021 al vestíbul de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 

Aquesta exposició és una adaptació de l’exposició Imaginary de l’Institut d’Investigació Matemàtica d’Oberwolfach (Alemanya) promoguda el 2011  per la Real Sociedad Matemática Española.

S’emmarca dins les activitats del 50è aniversari de la UPC i arriba renovada a l’FME amb la incorporació a més de tres espais nous:

  • CIÈNCIES DE LA FICCIÓ. És un àmbit específic FME-UPC on es presenten avenços científics en intel·ligència artificial i en robòtica que mostren com és de propera la ciència de la ficció. Realitzat amb col·laboració de l’IRI,  el CREB, el BSC, l’IDEAI  i  el GEOMAP 
  • MÚSICA I MATEMÀTIQUES. On s’explica la modelització i creació d’un nou instrument musical.
  • ESPAI MMACA. S’exposen en primícia dos calidoscopis deltoidals, que permeten visualitzar políedres arquimedians i els seus duals.

Aquesta suma de temàtiques i d’aliances aporta un valor afegit a l’exposició, que pretén apropar el fascinant món de les matemàtiques a la ciutadania, així com també generar un espai per l’aprenentatge i l’experimentació matemàtica per a professorat i alumnat de secundària i batxillerat.

Imaginary, una simfonia matemàtica convida a explorar la relació entre les matemàtiques i l’art. La melodia matemàtica s’expressa a través de múltiples veus, de l’art, de la música, de l’enginyeria, de la ciència i de les humanitats.

L’experiència “Imaginary, una simfonia matemàtica” no acaba al finalitzar la visita, pot continuar a l’aula. Hi ha disponible un munt de material reunit en aquesta pàgina. Hi trobareu:  

  • Guies didàctiques de l’exposició
  • Els programes usats a l’exposició (Surfer,  jRealityCinderellaMorenaments  i  3DXplorMath) que són gratuïts i poden ser utilitzats lliurement.
  • Els manuals dels programes esmentats.
  • Quadernets d’acompanyament per primària, ESO i batxillerat.