segona planta

Sala Eratòstenes

Vestíbul, botiga i planeta terra

Aquesta sala és la primera que ens trobem. És el vestíbul del MMACA. Hi podràs trobar la botiga i una zona dedicada al programa Planeta Terra.
Eratostenes

Qui era Eratòstenes?

Eratòstenes de Cirene (actualment Líbia) va ser un polifacètic matemàtic, astrònom i geògraf del segle III aC. És famós pel mètode d’obtenció del llistat dels nombres primers conegut com el garbell d’Eratòstenes. També és conegut per mesurar la grandària de la Terra observant la diferència entre la direcció dels raigs solars indicada per les ombres entre Alexandria i Silene (actual Assuan).

modul_planeta terra

Que hi trobem en aquesta sala?

modul_vestir poliedres_nens

Vestíbul

Aquesta es la primera sala al accedir al Museu.

Com sabeu, el preu de l’entrada (sense reserva) és voluntari, al final de la visita, en aquesta sala, disposareu d’una urna on podreu deixar el que creieu convenient.

i

Botiga del MMACA

En aquesta sala hi trobaras la botiga física del mmaca. Consulta tot el material didàctic del mmaca, fes una ullada a la nostra botiga online.

Accedir a la botiga del MMACA 

ER01 – L’esfera de la Terra

Aquest mòdul, una de les poques pantalles del museu, mostra diferents projeccions cartogràfiques, les seves propietats i com aquestes deformen les parts de la superfície terrestre.

Desenvolupat pel nostre soci Daniel Ramos va rebre el primer premi del concurs internacional de la UNESCO  “Matemàtiques per al planeta Terra 2013”.

Edat recomanada: +10 anys

Paraules clau: CARTOGRAFIA, GEOMETRIA ESFÈRICA, DISTÀNCIA SOBRE L’ESFERA, ÀREA SOBRE L’ESFERA, DIRECCIÓ SOBRE L’ESFERA, CIÈNCIA

Recursos i material addicional