El 2018, la Unió Europea va publicar un marc amb vuit competències clau per l’aprenentatge permanent, entre les quals hi ha les competències numèriques i digitals. Avui en dia, aquestes habilitats són clau per mantenir una bona qualitat de vida, garantir l’accés a l’ocupació i promoure la cohesió social. En vista d’això, s’ha realitzat Numeric[All], un projecte Erasmus+ en el qual ha participat el MMACA, juntament amb quatre entitats més d’arreu de la Unió Europea: AKMI (Grècia), Citizens in Power (Xipre), Ludus (Portugal) i LogoPsyCom (Bèlgica).
logo_MMACA

L’objectiu d’aquest projecte ha estat la creació d’una exposició matemàtica portàtil dirigida a adults amb un nivell bàsic de matemàtiques, dissenyada especialment per incloure a les persones amb discapacitats. D’aquesta manera es millora l’accés d’aquests col·lectius a una educació de qualitat. L’exposició consta de setze mòduls portàtils que serveixen per treballar competències transversals relacionades amb les matemàtiques. Els mòduls són concebuts tenint en compte les peculiaritats de les persones a qui són dirigits: són manipulatius, utilitzen un llenguatge simplificat i transmeten les idees principals de manera visual.

També s’han creat materials de suport pedagògic, que inclouen una guia metodològica i un llibre electrònic. Per complementar i ampliar els conceptes que aborden els mòduls de la visita portàtil, s’ha fet un manual per formar als educadors en impressió 3D. D’aquesta manera ells mateixos podran crear materials 3D adaptats a les necessitats específiques dels membres de les seves institucions.

Per a tota la informació i accés als materials creats, podeu anar directament a la web oficial del projecte: